Bitcoin prijs volatiliteit pieken als BTC walvissen verkopen elke nieuwe high

De gegevens suggereren dat de prijsdalingen van Bitcoin bij elke nieuwe all-time high het resultaat zijn van de verkoop van „megawalvissen“ in de vorm van liquiditeit.

De Bitcoin-prijs heeft het $40.000 niveau hersteld als ondersteuning, maar als stierengevecht in de richting van een nieuwe all-time high is de mogelijkheid van een nieuwe scherpe verkoopweefgetouwen.

Volgens analisten van Material Indicators, een cryptoanalysebedrijf, Immediate Edge verkochten de megahonden sterk toen Bitcoin op 7 januari $40.000 sloeg. Dit leidde tot een snelle daling van 10% naar het $36.000 gebied in de komende uren.

De dip werd snel opgekocht, waardoor de prijs in de komende 12 uur boven de $41.000 uitkwam. Echter, BTC zag nog een grote daling na het instellen van een andere all-time high op 42.000 dollar, en op het moment van schrijven van de top-ranking digitale activa is de handel op 40.800 dollar. Volgens Materiële Indicatoren:

„Dus, het ziet er naar uit dat de megahonden na die dump rond 2 uur ’s ochtends UTC begonnen zijn met de verkoop, en verder gingen met de verkoop op de pieken. Mijn gok is dat ze meer nadelen verwachtten. Ze namen niet echt deel aan de rally terug tot 42k, wat dat punt verder zou ondersteunen.“
In de meest recente terugtrekking van 42.000 tot 40.000 dollar, verklaarden analisten van Material Indicators dat kleinere walvissen, die 100.000 tot 1 miljoen dollar in handen hebben, winst beginnen te maken. Ze merkten op:

„Maar nu zijn ze weer begonnen met kopen. Vermoedelijk om de 42k weerstand te doorbreken. Alleen deze keer lijken het de normale walvissen (klasse $100.000 – $1 miljoen) te zijn die winst beginnen te maken“.

Bitcoin heatmap. Bron: Materiële indicatoren
Gezien het feit dat de Bitcoin-prijs de afgelopen week soms hoger is verhandeld op Coinbase, is het duidelijk dat er een grote vraag naar kopers is vanuit de VS.

Dit suggereert dat er een strijd is tussen normale walvissen die winst maken en nieuwe kopers op de Amerikaanse markt. De scherpe afwijzing van elke nieuwe recordhoogte wijst er ook op dat de walvissen agressief winst kunnen maken zodra Bitcoin een nieuw recordhoogte bereikt.

Daarom is het belangrijk dat de vraag naar Bitcoin vanuit de VS op korte termijn wordt volgehouden. Anders zou de hoge verkoopdruk van de walvissen BTC binnen afzienbare tijd een correctie kunnen opleveren.

Waar zou Bitcoin vanaf hier naartoe kunnen gaan?

Bitcoin heeft op dit moment een extreem sterk technisch momentum dat de prijs blijft opdrijven. Om deze reden zijn handelaren terughoudend om het te korten, maar sommigen zijn begonnen met het nemen van winst.

Op de korte termijn is een zorg voor Bitcoin het potentiële herstel van de Amerikaanse dollar. Een pseudonieme handelaar die bekend staat als „Cantering Clark“ heeft de opleving van de Amerikaanse dollar en de daling van edele metalen in kaart gebracht. Hij zei:

„Dus de vraag is, met de $DXY die verrassend genoeg een vloer vindt, en de metalen die reageren door gebombardeerd te worden, houdt $BTC het goed?“
De Amerikaanse dollar-index (DXY) zweeft op een ondersteunend niveau op de maandgrafiek. Alternatieve winkels van waarde, zoals Bitcoin en goud, zijn geprijsd ten opzichte van de dollar. Als de dollar stijgt, kan het risico op een BTC-correctie dus toenemen.