“Ethereum er en fortsettelse av Satoshis visjon”, sier Vitalik som siste Medalla Testnet for ETH 2.0-lanseringer

Den Ethereum utviklingsteam lansert den endelige Multiklient Medalla Testnet for fase O (Beacon Chain), på 4 th august, og rett etter planen.

Dette følger en fersk oppdatering av Ethereum-utvikleren Terence Tsao som sa at Genulstaten Medulla hadde oppnådd over 20 000 validerere på tvers av sine fem klienter; Fyret, Prsym, Teku, Nimbus og Lodestro.

En tidligere rapport fra Ethereum-utvikler Ben Edgington hadde også uttalt at Medallas suksess vil sette scenen for mainnet-lanseringen i 2020.

“Ethereum 2.0, er Medalla Testnet grunn til å leve på august 4 th , og det er trolig vår eneste generalprøve før den virkelige ting senere i år.”

Milepælprestasjonen for hele Ethereum- og kryptomiljøet ble streamet live på Youtube.

Ethereum fortsetter Satoshis visjon

Utenfor utviklingsgruppen kan lanseringen av Ethereum 2.0 ganske ofte oppleves som komplisert å følge med. Beacon Chain er en helt ny PoS-blockchain som vil fungere som ryggraden i ETH 2.0-nettverket og Medalla vil være det siste testnettet før det vert på mainnet.

Beacon Chain har hatt flere testnett, oppdateringer og forsinkelser, og presenterer bare den første fasen av tre av Ethereum 1.0-migrasjonen til Proof of Stake konsensusprotokollen.

Den neste fasen vil introdusere Sharding, bestående av shardkjeder, et annet ikke-testet konsept i blockchain som, hvis vellykket, vil oppnå Ethereums drøm om å takle skalerbarhetsproblemet. Det siste trinnet vil åpne systemet for distribusjon av DApps og transaksjonsbehandling.

Reisen for å migrere Ethereum til PoS startet for mange år siden, med Vitaliks beslutning og besluttsomhet for å løse skalerbarhetsproblemet i blockchain-utvikling, en gang for alle. I 2014 sa Vitalik:

“Ethereum 2.0 er ganske ubestemt; alt vi har sagt er at vi enten vil løse skalerbarhets- og konsensusproblemet eller dø prøver. ”

6 år senere, i kjølvannet av lanseringen av Medalla, sier Vitalik nå at Ethereum er en fortsettelse av drømmen Satoshi hadde for Bitcoin som et globalt desentralisert økosystem for betalinger. Vitalik svarte på et Ethereum-meme av en bruker som antydet at Ethereum 2.0 potensielt vil gjøre Bitcoin foreldet.

„IMO Ethereum er ikke anti-Satoshi, det er en videreføring av Satoshis visjon.“

Nedre valgdeltagelse

Til tross for den vellykkede lanseringen, løp prosjektet senere opp i en valgdeltagelse, med anbefalt deltakelse på begynnelsen av tiden bare tilla opp 57% av de forventede 80%.

Tilbakeføringen innebærer at nettverket ikke vil kunne oppnå blokk finalitet før det kutter ut alle 32 ETH stavvalidatorer som er offline.

Ethereum Foundation ’s Danny Ryan sa at to klienter Nimbus og Lodestar står for 10% av offline-validerere, men teamet undersøker kontinuerlig problemer med validatorer og overvåker beregninger.